Prijzen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Formaliteiten
Disclaimer (eventuele) toeslagen
Themadag
Video
aanbieding
afdrukken
brochure downloaden
contacteer ons
Inschrijven nieuwsbrief
Elke reis naar Antarctica is een avontuur, maar met een maximale capaciteit van 186 gasten aan boord van het hypermoderne en comfortabele schip Ocean Albatros biedt deze zeereis een unieke ervaring. Landingen langs de kust, excursies, lezingen en zodiac-safari’s bezorgen je een ongeëvenaarde expeditie-ervaring. Iedereen zal voet aan land kunnen zetten op het Antarctische continent en op de vele omliggende eilanden. Het professioneel expeditieteam wordt aangevuld met eigen Nederlandstalige begeleiding en de gepassioneerde bioloog Joeri Cortens zodat een deel van de lezingen ook in het Nederlands gegeven worden.
Zorg ervoor dat je op tijd je plaats op deze fantastische reis reserveert, want deze route varen we slechts één keer dit seizoen.
Antarctica is een van de laatste ongerepte gebieden ter wereld In de polaire zomer ontvouwt de grootste ijswoestijn ter wereld zich tot een magische wereld, want de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en komt tot leven..
17 prachtige dagen
Enkel tweepersoonskajuiten beschikbaar
Een Antarctica cruise is een peperdure bestemming. Maar omdat we groot hebben ingekocht, kunnen we U ook hier laten genieten van prijzen buiten concurrentie.
Bezoek aan de Weddellzee en zee-engte Antarctic Sound met imposante tafelijsbergen Boeiende lezingen over verschillende onderwerpen waaronder enkele ook in het Nederlands Grote kans op het spotten van walvissen Minstens 1 of zelfs 2 landingen per dag Nederlandstalige reisbegeleiding aan boord Nieuw schip met de modernste technologie Ruime kajuiten, allen met zeezicht Uitbundig dierenleven van Antarctica: pinguïns, albatrossen, zeehonden, walvissen en veel meer
09-01-2026: HEENVLUCHT Heenvlucht vanuit Brussel naar Buenos Aires (aankomst 10-01-2026)
10/12-01-2026: HOTEL MADERO 2 hotelovernachtingen in Hotel Madero, inclusief ontbijt (ontbijtbox op 12/01) Op 12-01-2026: Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Ushuaia
12-01-2026: USHUAIA INSCHEPING Verken voor inscheping nog even de schilderachtige stad of het lokale platteland. 's Middags gaan we aan boord van het schip Ocean Albatros, onze thuisbasis voor de komende dagen.
Onze zeereis begint wanneer we door de kalme wateren van het Beaglekanaal navigeren, een zeestraat in de Tierra del Fuego-archipel. Hou je ogen alvast open voor dolfijnen en zeeleeuwen!
13/14-01-2026: OP ZEE. TROTSEREN VAN DE DRAKE PASSAGE We varen verder en steken de beroemde Drake Passage over - een watermassa die de kruising markeert van de koude Antarctische wateren met de warmere Atlantische en Stille Oceaan. De Drake Passage staat bekend om de sterke westenwind, zware zee en de bijnaam 'The Roaring Fifties'. De passage maakt die naam ook waar: dit kan een uitdaging zijn. Toch kan je vol vertrouwen uitrusten aan boord van ons expeditieschip, dat speciaal gebouwd werd met stabilisatoren, krachtige motoren en de hooggekwalificeerde bemanning leidt alles in goede banen.
De meest pittige zeilers beschouwen de Drake Passage als een levenslange prestatie - en binnenkort kun je het zelf op de lijst afvinken! Met het gepatenteerde X-BOW-ontwerp biedt de Ocean Albatros jou een soepelere vaart over de Drake Passage (1,5 à 2 dagen - afhankelijk van en onder voorbehoud van de weersomstandigheden) en dit aan een lager verbruik. Onderweg kan je genieten van het comfort aan boord. De opwinding neemt toe bij de eerste aanblik van zeehonden, pinguïns en albatrossen. Antarctica komt nu echt dichterbij! Wanneer land in zicht komt, voelen we ons als echte ontdekkingsreizigers.
15/17-01-2026: ANTARCTIC SOUND EN HET NOORDEN VAN DE WEDDELLZEE De komende dagen verkennen we het uiterste puntje van het continent. Wanneer we in de Antarctic Sound varen zullen de kapitein en het expeditieteam de machtige tafelijsbergen in de gaten houden. Deze zijn afkomstig van de drijvende Larsen Ice Shelf verder naar het zuiden. We proberen zowel op de eilanden als het vasteland rond de Antarctic Sound en Weddellzee landingen te maken. We hopen hier enkele van de ongewoon grote pinguïnkolonies te zien die hier recentelijk zijn waargenomen.
De Weddellzee dankt zijn naam aan de Britse ontdekkingsreiziger James Weddell, die in 1823 bij het jagen op zeehonden door een breuk in het ijs het meest zuidelijke punt van die tijd bereikte. Als we de Weddellzee vandaag binnenvaren, zijn we omgeven door gigantische drijvende ijsbergen en zijn we getuige van de enorme hoeveelheid zee-ijs in deze wateren.
Naast pinguïns treffen we hier weddellzeehonden, zeeolifanten en heel wat zeevogels. Bultruggen zijn hier talrijk aanwezig: ze voeden zich met de voedselrijke wateren (veroorzaakt door de opwelling van koud water uit de diepten van de oceaan). Ook het grootste roofdier van Antarctica, de eenzame zeeluipaard, vertoeft hier graag. Ook hier zijn weer heel wat verschillende landingen mogelijk: Devil Island, waar we een grote kolonie Adeliepinguïns zouden zien; Brown Bluff, met een overvloed aan wilde dieren die leven op de stranden onder de basaltkliffen of Esperanza Base, met zijn Argentijnse onderzoeksstation dat permanent bemand is.
Door het aanzienlijke zee-ijs en de enorme bergen in de Weddellzee is navigeren door deze afgelegen natuur op het randje van het mogelijke… De kapitein en expeditieleider beseffen maar al te goed dat er door het verschuivend ijs geen gegarandeerde doorgang is in dit gebied. Ze zullen dus nauw samenwerken om de beste kansen te benutten. Deze avontuurlijke toets hoort bij reizen in dit ongerepte stukje van onze planeet, we bevinden ons tenslotte in een gebied dat maar weinig mensen ooit hebben gezien.
18/19-01-2026: VERKENNING VAN HET ANTARCTISCH SCHIEREILAND EN LEMAIRE KANAAL De komende dagen trekken we verder westwaarts langs het Antarctisch Schiereiland en door de Straat van Gerlache. Opnieuw stippelen de expeditieleider en kapitein een route uit om verschillende plaatsen te verkennen die de verbluffende natuurlijke schoonheid van dit gebied benadrukken.
De Straat van Gerlache, bestaande uit de 'ruggengraat' van het Antarctisch Schiereiland en een groot aantal bergachtige gletsjereilanden, biedt een overvloed aan fantastische ervaringen. Van zodiac-cruises in Paradise Bay tot pinguïns zien nesten op Cuverville Island, elke mogelijke stop belooft ontzagwekkende ontmoetingen.
Verken historische hutten bij Damoy Point, wees getuige van bultrugwalvissen in de Wilhelminabaai en bewonder het adembenemende landschap van het Lemaire Channel. Waar we ook heen gaan, er zijn inheemse wilde dieren, prikkelende geschiedenis en adembenemende natuurlijke schoonheid in overvloed.
Hoewel onze exacte bestemmingen afhangen van het weer en de ijsomstandigheden, zal je expeditieleider ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte blijft van de plannen door middel van dagelijkse briefings. In de steeds veranderende Antarctische omgeving is flexibiliteit de sleutel.
20-01-2026: DE ZUIDELIJKE SHETLANDEILANDEN Onze Antarctische odyssee eindigt te midden van de ruige schoonheid van de Zuidelijke Shetlandeilanden. Deze archipel vormt het noordelijkste puntje van Antarctica en staat fier tegenover de meedogenloze kracht van de Zuidelijke Oceaan. Ondanks de woeste elementen hebben de eilanden een opmerkelijke rijkdom aan wilde dieren, met talloze kolonies ezels- en kinbandpinguïns langs de kusten, vergezeld door een reeks formidabele zeevogels zoals de roofzuchtige reuzenstormvogels.
De met ijs bedekte toppen van de eilanden Livingstone, Greenwich en King George bieden een prachtige achtergrond om te verkennen. Ervaar het mysterieuze landschap van Deception Island, een actieve vulkaankrater met zwart dampend zand en roestende ruïnes, of wees getuige van de bedrijvige pinguïnkolonies op Aitcho en Half Moon Islands, of verdiep je in de geschiedenis van Yankee Harbour, ooit een belangrijke aanlegplaats voor zeehondenjagers. Als we afscheid nemen van de Zuidelijke Shetlandeilanden, dragen we herinneringen met ons mee van hun ruige schoonheid en overvloedige fauna, een passende afsluiter van onze buitengewone Antarctische expeditie.
21/22-01-2026: AFSCHEID VAN ANTARCTICA - OP ZEE We verlaten Antarctica en brengen twee dagen op zee door op weg naar het noorden over de berichte Drake Passage, naar de rust van het Beaglekanaal en Ushuaia in Argentinië. Tijdens onze tijd op zee wordt er aan boord een verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd. Zo kan je genieten van de lezingen die door ons expeditieteam aan boord gegeven worden, kan je onze winkel bezoeken, ontspannen in de spa of gewoon genieten van de vlucht van de albatrossen die ons vergezellen op onze terugreis.
Tijdens je laatste avond aan boord, kun je de kapitein en officieren vergezellen voor de afscheidsdrink, gevolgd door een presentatie van foto's en video's door onze fotograaf aan boord - de ideale gelegenheid om je Antarctische avontuur opnieuw te beleven. Skål!
23-01-2026: TERUG IN USHUAIA, ONTSCHEPING In de ochtend meren we aan in Ushuaia, waar ons Antarctisch avontuur eindigt. Bomen, gras en een bruisende stad zullen je misschien vreemd in de oren klinken na de witte wildernis van Antarctica! Na een stevig ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en het Albatros Expeditie Team, en de loopplank af te dalen naar het vasteland met herinneringen aan de reis van je leven. Binnenlandse vlucht Ushuaia - Buenos Aires Hotelovernachting Hotel Madero, inclusief ontbijt
24/25-01-2026: HOTEL MADERO EN RETOURVLUCHT Retourvlucht vanuit Buenos Aires naar Brussel (aankomst 25-01-2026)
JE VERBLIJF: OCEAN ALBATROS
Het splinternieuwe schip Ocean Albatros is een echt pareltje. Alle 93 comfortabele passagierskajuiten en suites bieden onbelemmerd zicht op zee en de meeste hebben een eigen balkon. De oppervlakte en faciliteiten verschillen per kajuittype. De twee restaurants aan boord van de Ocean Albatros bieden je een variatie aan gerechten, gebaseerd op zowel de Scandinavische als de internationale keuken.
Er is een mogelijkheid om te lunchen op het buitendek, na een dag vol nieuwe indrukken kan je gezellig nakaarten in de Nordic bar lounge. Verder is er een voorstellingsruimte met ultramoderne voorzieningen en kan je heerlijk ontspannen in de fitnessruimte, de panoramische sauna of in de jacuzzi’s op het buitendek.
Lezingen In de voorstellingsruimte kom je alles te weten over de regio’s die worden verkend tijdens de reis. Het expeditieteam geeft hier lezingen over tal van onderwerpen maar je kan er ook in de gespecialiseerde bibliotheek duiken of extra vragen stellen.
Restaurants De twee restaurants aan boord van de Ocean Albatros bieden je een variatie aan gerechten, gebaseerd op zowel de Scandinavische als de internationale keuken.
Ontspanning Na een dag vol nieuwe indrukken kan je heerlijk ontspannen in de Nordic bar lounge, de fitnessruimte, de panoramische sauna of op het buitendek waar je kan genieten van het uitzicht en de jacuzzi.
Balkon kajuit C (18-22 m²) Deze balkonkajuiten zijn gelegen op dek 4 en 6. Ze beschikken over een privébalkon, een dubbel bed of twee aparte bedden en een badkamer.
Balkon kajuit C SUP (22-25 m²) Deze balkonkajuiten zijn eveneens gelegen op dek 4 en 6. Ze beschikken over een privébalkon, een dubbel bed of twee aparte bedden, een badkamer en een zithoek met tafel en stoel. Sommige beschikken over een sofa die als derde bed dienst kan doen. Deze categorie beschikt ook,indien gewenst, over geconnecteerde kajuiten die met een binnendeur met elkaar verbonden zijn.
Het Dekkenplan kan u terugvinden in onze brochure:
Hou er rekening mee dat Antarctica wereldwijd ZEER begeerd is. Boekingen gaan dan ook steeds erg vlot, zeker aan deze uitzonderlijke Blauwe Vogel-voorwaarden.
Observeer pinguïns, walvissen en zeehonden in hun natuurlijke omgeving en verheug U alvast op een onvergetelijke levens-ervaring !
We reizen op het ritme van de natuur en komen heel dicht bij de dieren : tijdens onvergetelijke wandelingen, avontuurlijke kajaktochten of bij een overnachting onder de Antarctische hemel.
Deze mail mochten we ontvangen van klanten die meegingen op een vorige expeditie: Mevrouw Beckers "We zijn nu 2 weken terug van onze fantastische Antarctica-cruise. Dit is een reis geworden om nooit meer te vergeten. Met woorden of foto's kan je nog niet beschrijven wat er allemaal te zien was. De beelden zullen op ons netvlies gebrand blijven. Waar we in het begin wel wat schrik hadden na onze andere reizen met toch zeer goede cruisemaatschappijen nl. NCL, RC, Celebrity, Azamara en Oceania was dat het schip ons zou teleurstellen. Maar niets van dit. Deze reis heeft ons aangenaam verrast. Er was dagelijks keuze genoeg van lekker eten. De kamers en de gezamenlijke ruimtes waren zeer proper. De crew was zeer vriendelijk en behulpzaam, zowel de officieren, als het expeditieam en al het andere personeel zoals obers, poetsploeg, kamerjongen... Er hing een heel gemoedelijke sfeer aan boord. Tijd om je te vervelen was er niet. Geregeld een lezing of een film. Heel wat bijgeleerd tijdens deze reis! Wat natuurlijk ook meegedragen heeft aan deze magnifieke reis is het reisgezelschap. Vanaf dag 1 was dit een hechte groep, die allen verwonderd waren over al dat natuurschoon. Nogmaals dank om deze reis op te nemen in jullie al zeer uitgebreid en fantastisch aanbod. Anders zouden wij misschien nooit op Antarctica geraakt zijn."
Deze mail mochten we ontvangen van klanten die meegingen op een vorige expeditie: De heer en mevrouw Darche - Cerulis "Hallo Blauwe Vogeltjes, Antarctica was schitterend. Voor mij tot op heden mijn nummer 1 ! Heel afwisselend en jong en oud was in de ban. Het schip met bemanning was 100 % : enorm vriendelijk en heel goed eten. Tussen het SCHITTERENDE cruisen en de onvoorstelbare landingen door heel goede voordrachten en andere bezigheden. Mijn man nam 5.000 foto’s... overal zie je iets... veel wow –momenten... ongelooflijk dat dit nog bestaat. Kortom ... we hebben dankzij jullie weer een onvergetelijke reis meegemaakt. Dit kan je niet beschrijven, je moet het meemaken. Gezien onze goede ervaringen bij jullie doen we verder. Voor volgend jaar hebben we al 3 reizen geboekt... Nog veel succes voor jullie ganse ploeg! En waar ook ter wereld blijf ik reclame maken!"
Wist je dat...? De ecologische voetafdruk van het schip de helft lager ligt dan bij andere traditionele expeditieschepen en het schip is zo een van de meest milieuvriendelijke. Albatros neemt daarnaast ook deel aan ‘The Green Initiative’ en wil op die manier zowel het comfort voor de? passagiers als de duurzaamheid van deze reis garanderen."
Betalingen en wisselkoersen De lokale munt in Argentinië is de Argentijnse Peso (ARS) / aan boord van de Ocean Albatros wordt er betaald in Amerikaanse Dollar (USD). Maaltijden, lokale aankopen in supermarkten en fooien worden in Argentinië altijd in de lokale munt betaald. In hotels kan je soms in USD of EUR betalen. In alle grote tot kleine steden zijn geldautomaten en wisselkantoren aanwezig. Zowel USD als EUR kan vlot gewisseld worden. Visa/Mastercard/Maestro worden overal aanvaard. Je kan geld afhalen op de luchthaven bij aankomst, al wordt er een veel hogere koers aangerekend. Voorzie altijd wat cash geld, soms is het goedkoper als je cash betaalt. Opgelet: Bij kaartbetalingen of geldafhaling wordt doorgaans 4% tot 10% extra aangerekend. Onderhandelen op markten is gebruikelijk.
Uurverschil Argentinië valt in tijdzone UTC -3, er is dus 4 uur tijdverschil met België en Nederland (UTC+1). Antarctica valt in dezelfde tijdzone als Argentinië. De zomer- en wintertijd zijn tegenovergesteld aan die van België en Nederland. Antarctica heeft in onze winter veel meer daglicht dan bij ons, want op dat moment is het er namelijk zomer. In januari wordt het nooit helemaal donker. Vanaf eind maart worden de dagen korter en gaat de zon onder tot eind september. Tijdens onze zomer krijgen we er dus te maken met de poolnacht en is het er dan nagenoeg 24u donker.
Klimaat en weersomstandigheden Antarctica is het koudste continent op aarde en hoewel het weer op Antarctica altijd fris is, kunnen de zomermaanden verrassend mild zijn. Over het algemeen liggen de temperaturen tussen -2°C en 6°C. Het verlengde daglicht tijdens de zomer verwarmt meer beschutte gebieden en op kalme, windstille dagen kan een T-shirt zelfs nuttiger zijn dan een parka!
Kledingvoorschriften Je bereidt je best voor op elk weertype en kleed je volgens het laagjesprincipe. Het laagjesprincipe betekent dat je eerder meerdere dunnen lagen aantrekt in plaats van één dikke laag. De lucht tussen de lagen zorgt voor isolatie. Wanneer je het te warm krijgt, kan je makkelijk een laagje uittrekken. Zo vermijd je te sterk zweten, want zweet koelt je net sneller af. Merinowol of synthetische outdoorkledij is handig als basislaag (1ste laag) en tussenlaag (2de laag). De buitenste laag (3de laag) is waterdicht of minstens waterafstotend en winddicht. Deze cruciale items mogen niet ontbreken in je bagage. Een warme muts, handschoenen, een goeie jas, warme broeken, truien en shirts als laagjes.
Netspanning (speciale stekkers) In Argentinië worden niet altijd dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in België en Nederland en is een reisstekker aanbevolen. Aan boord van de Ocean Albatros worden wel dezelfde stopcontacten gebruikt als in België en Nederland.
Wifi / roaming Wi-Fi is in het hotel beschikbaar. Ook restaurants en cafés hebben vaak een gratis publiek toegankelijk netwerk. Houd er rekening mee dat we in een afgelegen deel van de wereld zullen varen. De ontvangst van mobiele telefoons zal kort na het verlaten van de haven heel sterk minderen. Het internetsignaal wordt via een satellietverbinding naar het schip gedownload en aan boord verspreid via een Wi-Fi-systeem. Verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk van het schip met je telefoon of computer is mogelijk tegen betaling, neem hiervoor contact op met de receptie aan boord van het schip. De kwaliteit en snelheid van het internet is afhankelijk van het aantal gebruikers en de satelliet ontvangstomstandigheden. In Antarctica kunnen we vaak te maken krijgen met totale blokkering van het signaal. Vergeet niet om de functie 'Data Roaming' op je mobiele apparaat uit te schakelen. Neem voor meer informatie contact op met jouw mobiele telefoonoperator.
Gezondheid Er zijn geen bijzondere medische voorzorgsmaatregelen. Specifieke inentingen zijn niet vereist. Voor een reis naar Antarctica is het belangrijk dat je over een goede gezondheid en redelijke conditie beschikt. Aan boord van de Ocean Albatros is er wel steeds een arts aanwezig. Eigen medicatie moet steeds door de reiziger zelf voorzien worden. Een goede bijstandsverzekering is erg belangrijk voor deze reis, en daarom verplicht.
! Disclaimer ! Voor deze reis is een goede basis fysiek zeker vereist. De bedoeling is om zo veel mogelijk te zien gedurende de reis, er worden dus ook veel excursies gepland. Deze reis is dus af te raden voor mensen met een beperking (slecht te been, rolstoel of rollator nodig). Het dagprogramma zal naar beste vermogen worden uitgevoerd. Het is mogelijk dat aanpassingen in het programma of in de volgorde van de excursies kunnen optreden als gevolg van onvoorziene omstandigheden. |
Hoewel deze aanbieding met de grootste zorg wordt samengesteld zijn de hierboven vermelde gegevens steeds onder voorbehoud van eventuele fouten en beschikbaarheid.
Het gebruikte beeldmateriaal is steeds informatief bedoeld en in geen geval bindend.